Bestellen/downloaden

Bestellen/downloaden

Met ingang van 25 juli 2018 is de online beeldcollectie van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) vrij beschikbaar. Dit betekent dat er voor het downloaden en het gebruik van deze beelden niet meer betaald hoeft te worden.

U kunt foto's downloaden door te klikken op de tekst 'download', links onder de foto in de detailpresentatie van elke afzonderlijke foto in de beeldbank.

Het aanvragen van een MPEG4-bestand van films is eveneens kosteloos mogelijk. U kunt hiervoor een verzoek richten aanDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van het nummer en de titel van de desbetreffende film. U ontvangt het bestand dan zo snel mogelijk per webtransfer.

Een deel van de foto's is nog niet in hoge resolutie beschikbaar. Het NIMH streeft ernaar de gehele beeldcollectie in hoge resolutie digitaal aan te bieden, maar gelet op de grote omvang kan dit nog jaren duren.

Aan het gebruik van beeldmateriaal van het NIMH zijn voorwaarden verbonden. Alle voorwaarden vindt u op de pagina gebruiksvoorwaarden.

Het is ook mogelijk beeldmateriaal op CD-ROM of DVD te ontvangen. Hiervoor dient u eveneens een verzoek te richten aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . In deze verzoekmail dient u het objectnummer van de gewenste foto('s) of film(s) te vermelden, alsmede uw naam- en adresgegevens (deze worden alleen gebruikt voor het afhandelen van uw verzoek). Voor de levering van CD-ROM's en DVD's brengt het NIMH € 2,50 per stuk in rekening. Alle tarieven vindt u hier.

Indien u een bijzonder verzoek voor beeldmateriaal hebt dat niet via de beeldbank kan worden afgehandeld, kunt u viaDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. een informatieverzoek richten aan de beeldspecialisten van het NIMH. Het in hoge resolutie digitaliseren van specifieke afbeeldingen kan echter in de regel niet op verzoek worden gerealiseerd.

Defensie staat er als het nodig is. Waar dan ook. Elke dag. Voor Nederland.