Filmcollecties

De filmcollecties het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH)

Het NIMH beheert duizenden films en video’s. In deze beeldbank vindt u een groeiende selectie van films uit de collectie van het NIMH.

Een belangrijk gedeelte van het bewegend beeldmateriaal in de collectie van het NIMH is door het Ministerie van Defensie zelf vervaardigd. Dit gebeurde in het verleden door de voorgangers van het huidige Media Centrum Defensie (MCD) zoals, de Leger Film- en Fotodienst (LFFD), Audiovisuele Dienst Koninklijke Landmacht (AVDKL), Marine Voorlichtingsdienst (MARVO), Audiovisuele Dienst Koninklijke Marine (AVDKM), Marine Elektronisch en Optisch Bedrijf (MEOB), Centrum Audiovisuele Dienstverlening Koninklijke Marine (CAVDKM), Audiovisuele Dienst Defensie (AVDD), e.v.a.

Daarnaast beschikt het NIMH over veel materiaal dat is verkregen via defensiemusea en traditieverzamelingen, maar ook van een toenemend aantal particulieren.

Film- en videocollecties raadplegen

Indien u originele bewegend beeldcollecties op het NIMH wilt raadplegen, is dat in de meeste gevallen mogelijk. Wij verzoeken u daarvoor telefonisch een afspraak te maken. Ook kunt u per e-mail een informatieverzoek indienen bij het NIMH (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

Defensie staat er als het nodig is. Waar dan ook. Elke dag. Voor Nederland.