Badge van het F-27-Detachement (334 Squadron Koninklijke Luchtmacht) van UNTAC. De tekst van het opschrift luidt: 'UNTAC F-27 DET / RELUS FINEST'.

Uw reactie

 

Reacties van anderen

  • Jack Bauman

    8 januari 2019

    Als één van de oprichters van de "club van verontruste kapiteins" is destijds de badge bedacht. De F-27 missie in Cambodja was in onze ogen een lachertje. Tevens werden de bemanningen meer dan drie maanden antibiotica gegeven omdat lariam te veel bijwerkingen zou hebben. Dat was ook de reden dat de bemanningen na drie maanden werden gewisseld, omdat de medische dienst geen verantwoording wilde nemen voor langer antibiotica gebruik. De badge was ironisch of sarcastisch bedoeld, net als de naam van de rockgroep "Mother's Finest".

  • Jack Bauman

    24 december 2018

    Als "deelnemer" aan de eerste termijn UNTAC F-27 wil ik nu maar eens gezegd hebben dat "Relus Finest" ironisch was bedoeld. Als "oprichter" van de CVVK (club van verontruste kapiteins) mag nu eindelijk bekend worden dat de uitzending van de drie Fokkers een lachertje was. De vliegtuigen waren totaal ongeschikt voor deze poppenkast. Dat was en is mijn mening. Mvg, kapitein bd Jack Bauman

Defensie staat er als het nodig is. Waar dan ook. Elke dag. Voor Nederland.